تا چندی پیش، روشهای درمان طاسی با مشکلات و پروسههای تقریبا پیچیدهای همراه بود و به همین دلیل افرادی که از طاسی و یا ریزش موی شدید رنج میبردند، تمایل چندانی به کاشت مو نشان نمیدادند. اما اکنون پیشرفتهای چشمگیری در روند درمان به وجود آمده است و شیوههای طبیعی کاشت مو جایگزین متدهای قدیمی شده است. به طوری که حتی این روزها کاشت مو در بیماران قلبی هم امکان پذیر است، البته این رویکرد به عوامل مختلفی وابسته است که در ادامه مطلب تلاش میکنیم به شکل کاملی آن را بررسی کنیم.
آیا بیماران قلبی میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
به طور کلی، کاشت مو یک روش جراحی محسوب میشود که متخصصین از آن برای افزایش تراکم موهای سر و ظاهری مناسبتر در افراد مبتلا به ریزش مو استفاده میکنند. در کاشت مو از روش بی حسی موضعی استفاده میشود در نتیجه از این جهت هیچ نگرانی برای انجام کاشت مو در بیماران قلبی وجود ندارد.
با این وجود به دلیل نیاز به کنترل خونریزی و جلوگیری از عوارض بعد از کاشت مو لازم است که مصرف برخی از داروها مدتی قبل و بعد از عمل این جراحی کنترل شود؛ در نتیجه در صورتی که با توجه به وضعیت بیماری قلبی فرد امکان قطع یا کاهش دوز داروهایی مانند داروهای ضد انعقاد خون (این داروها سبب رقیق شدن خون میشوند) وجود نداشته باشد، احتمالاً فرد نمیتواند کاشت مو انجام دهد.
چالشها و خطرات احتمالی کاشت مو برای بیماران قلبی
به طور معمول هر نوع جراحی (درمانی یا زیبایی) با پیامدهایی همراه است، اما در روشهای نوین کاشت مو، این پیامدها و عوارض کاشت مو به حداقل خود میرسند. با این وجود چالشهای احتمالی پیوند مو برای بیماران قلبی لازم است به دقت بررسی شود.
🛑 عفونت بعد از عمل پیوند از بارزترین آنها بشمار میرود که گاهی اوقات در ناحیه جراحی دیده میشود. این مسئله به طور کلی برای تمام افراد و مخصوصاً بیماران قلبی میتواند مشکلساز قلمداد شود؛ اما خوشبختانه متخصصین با تجویز آنتی بیوتیکها، از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری میکنند.
همچنین اعمال نکات مراقبتی و رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی از سوی فرد، تا حد زیادی از ایجاد عفونت جلوگیری خواهد کرد. خونریزی یکی دیگر از خطرات احتمالی کاشت مو برای بیماران قلبی است که در روشهای نوین کاشت مو احتمال آن کاهش یافته است. علاوه بر این، تورم، روند بهبود جای زخم و احتمال حساسیت بیمار به داروهای بیحسی، از دیگر چالشهای هستند که ممکن است بیماران قلبی با آنها مواجه شوند.
دریافت مشاوره رایگان و تخصصی برای انجام کاشت مو توسط چهره برتر کاشت مو خاورمیانه
آیا قبل از کاشت مو برای بیماران قلبی مشاوره خاصی نیاز است؟
با توجه به حساسیت بیماریهای قلبی، حتما باید قبل از کاشت مو با دکتر کاشت مو و البته پزشک معالج (متخصص قلب) خود مشاوره کنید. بدین ترتیب پزشک متخصص شروع به ارزیابی سلامتی قلب شما کرده و پس از انجام آزمایشات و بررسیهای دقیق، به شما اعلام میدارد که آیا برای عمل پیوند مو مناسب هستید یا خیر. علاوه بر این، مشورت با یک متخصص پوست و مو و تیم کاشت مو نیز الزامی است. در واقع شما باید جراح را از وضعیت دقیق سلامت جسمی خود مطلع کنید و همینطور تمامی داروهای مصرفی خود را به جراح معرفی نمایید. پس از این اقدامات و همچنین با تایید متخصص قلب، جراح با در نظر گرفتن موارد احتیاطی و تحت نظارت دقیق، مراحل و روند کاشت مو را برنامهریزی خواهد کرد.
اقدامات مهم قبل از کاشت مو در بیماران قلبی
بیماران قلبی قبل از کاشت مو باید برخی عوامل مهم را مد نظر قرار دهند. از جمله این اقدامات مهم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل از هر چیز باید عملکرد قلب ارزیابی شود. |
چنانچه با داروهای رقیق کننده خون نظیر: آسپرین، کلوپیدوگرل و وارفارین تحت درمان هستید و یا از سایر داروها مانند: استروئیدها، پمادهای موضعی خانواده کورتیزون، ویتامینها و غیره استفاده میکنید، دکتر کاشت موی خود را مطلع کنید. |
مطابق با دستورالعمل پزشک، در صورت لزوم مصرف داروها را قبل از عمل کاشت محدود کنید. |
از مصرف نوشیدنیهایی همچون: چای سبز، شیر، الکل و نوشیدنیهای کافئیندار خودداری کنید. |
از کشیدن سیگار پرهیز کنید. |
قبل از عمل، با استفاده از یک شامپوی معمولی استحمام کنید. |
برای صرف صبحانه، یک وعده غذایی سبک در نظر بگیرید. |
برخی از مراقبتهای بعد از کاشت مو برای بیماران قلبی
به همان اندازه که اقدامات قبل از پیوند حائز اهمیت هستند، مراقبتهای بعد از کاشت مو در بیماران قلبی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در طول روند بهبودی، لازم است تا به صورت مستمر وضعیت سلامت قلب خود را مورد بررسی قرار دهید. همچنین به طور مداوم با متخصص قلب خود در ارتباط باشید و در صورت لزوم از او راهنمایی بخواهید.
در حالت معمول، بهبودی کامل و مشاهده نتایج پیوند مستلزم صرف مدت زمان مشخص است که این دوره در بیماران قلبی احتمالا طولانیتر خواهد بود. لذا توصیه میکنیم در دوره نقاهت برای جلوگیری ازعوارض کاشت مو توجه بیشتری به وضعیت سلامتی خود داشته باشید و جهت دوری از اضطراب (استرس علاوه بر اینکه ممکن است در روند بهبودی اختلال ایجاد کند، برای بیماران قلبی مضر است)، صبور باشید و همچنان آرامش خود را حفظ کنید.
⭕ استراحت کامل برای بیماران قلبی ضروری است و از سوی دیگر، روند بهبودی را سریعتر خواهد کرد. داروهایی که جراح تجویز میکند را به طور مرتب و به موقع مصرف کنید و در صورت درد، فقط به مسکنهای تایید شده روی بیاورید.
رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی بعد از کاشت مو
از آنجا که در بسیاری از موارد، رژیم غذایی بخصوصی برای بیماران قلبی توصیه میشود، پس از پیوند مو نیز بهتر است بیمار از دستورالعملهای غذایی خاصی پیروی کند. توجه داشته باشید که پروتئینها، ویتامینها، بسیاری از مواد معدنی و اسیدهای چرب، نقش مهمی در رشد فولیکولهای جدید دارند.
عدم استفاده از رژیمهای غذایی کامل و غنی، میتواند منجر به ریزش مو شود. در طول دوره درمان، خوراکهای مغذی مانند: حبوبات، ماهی، سیب زمینی، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، اسفناج، فلفل دلمهای و دانههای مغزدار (آجیل) را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین مصرف برخی از مواد غذایی که سبب افزایش فشار خون بعد از کاشت مو میشود را نیز حتماً محدود کنید. به عنوان مثال باید از مصرف قهوه بعد از کاشت مو و البته هر نوع نوشیدنی که حاوی کافئین است خودداری شود.
داروهای قلبی که ممکن است نتیجه کاشت مو را تحت تاثیر قرار دهند
مصرف برخی از داروهای قلبی نظیر وارفارین و آسپرین که وظیفه رقیق کردن خون را برعهده دارند، احتمال خونریزی را افزایش میدهند. برای جلوگیری از این اتفاق، جراح با تایید متخصص قلب مصرف این داروها را برای مدت مشخصی محدود خواهد کرد. این رویکرد در خصوص داروهای تنظیم فشار خون نیز صدق میکند.
✅ داروهای بتا بلاکر و داروهای استروئیدی نیز میتوانند در نتایج کاشت مو تاثیرگذار باشند. در واقع بتابلاکرها که ضربان قلب و فشار خون را تنظیم میکنند، گاهی اوقات سرعت روند بهبودی را کاهش میدهند و داروهای استروئیدی خطر ابتلا به عفونت پس از کاشت مو را افزایش میدهند. با این حساب محدود کردن و یا کاهش دوز مصرفی و همچنین قطع موقت مصرف این داروها، فقط با توافق و تحت نظارت متخصص قلب انجام خواهد شد.
کلام آخر
برخلاف روشهای سنتی درمان طاسی که اغلب با بیهوش کردن بیمار شروع میشد، امروزه کاشت مو تنها با بیحسی موضعی صورت میگیرد. از این رو این شیوههای درمان را میتوان بیخطر در نظر گرفت. با این وجود کاشت مو در بیماران قلبی امکان پذیر خواهد بود، به شرط آنکه قبل از پیوند وضعیت سلامتی بیمار به شکل دقیقی ارزیابی شود و اقدامات احتیاطی بیشتری انجام شود.
بدون دیدگاه