کاشت مو به روش میکروگرافت بعد از سالها استفاده از روشهای سنتی، توانست محبوبیت فوقالعادهای در بین متخصصین و بیماران به دست آورد. متخصص در این تکنیک از بهترین و دقیقترین تجهیزات به منظور برداشت و کاشت فولیکول مو کمک میگیرد. همین موضوع موفقیت بیشتر درمان را نسبت به قبل تضمین میکند.
اما مراحل کاشت مو با روش میکروگرافت به چه صورت است؟ چه افرادی نمیتوانند برای درمان مشکل طاسی سر خود از کاشت مو میکروگرافت استفاده کنند؟ این روش درمانی چقدر برای بیمار هزینه خواهد داشت؟ در ادامه یک مقاله مفصل و کامل درباره این تکنیک و تمامی مباحث مرتبط با آن آوردهایم. برای رسیدن به پاسخ تک تک سوالات خود تا انتهای مقاله همراه ما باشید!
کاشت مو به روش میکروگرافت
در روشهای سنتی برای کاشت مو در ناحیه طاسی، واحدهای نسبتا بزرگی تهیه میشد. برای تهیه چنین واحدهایی نیاز به برش بزرگتر در ناحیه بانک مو و حتی پیوند وجود دارد. به همین علت عوارض پس از درمان برای بیماران آزاردهنده بود. این در حالی است که استفاده از تجهیزات نوین در برداشت و کاشت فولیکولهای منفرد در روش میکروگرافت، نتایج بسیار بهتری را رقم میزند. زمانی که متخصص تصمیم بگیرد از میکروگرافت برای درمان مشکل بیمار استفاده کند، باید ابزارهای مورد نیاز آن را در اختیار داشته باشد. معمولا یکسری هولدر با سایز بسیار ریز برای این درمان نیاز است. بهرهگیری از این تجهیزات در میکروگرافت کمک میکند تا با کاهش دخالت دست، عوارض پس از درمان تا حد بسیاری کم شود.
دریافت مشاوره رایگان برای انجام کاشت مو (چهره برتر کاشت مو خاورمیانه)
کاشت مو با روش میکروگرافت برای چه کسانی مناسب است؟
بیمارانی که میتوانند از چنین درمانی برای رفع مشکل طاسی سر خود کمک بگیرند، در ادامه این بخش معرفی خواهند شد:
بیمارانی که به دلایل مختلف، نواحی طاسی نسبتا وسیعی در سر خود دارند. | برخی بیماران با کاهش تراکم مو و کم پشتی آن مواجه میشوند. این موضوع به راحتی با کاشت مو به روش میکروگرافت قابل درمان خواهد بود. |
فردی که برای درمان اقدام میکند، باید به حداقل سن 25 سال برسد. | بیمار باید از نظر ابتلا به بیماریهای سیستمیک، فاقد مشکل باشد. |
کاشت مو به روش میکروگرافت برای چه کسانی مناسب نیست؟
علیرغم مزایای بسیاری که کاشت مو با کمک میکروگرافت به همراه دارد، اما بیماران با شرایط زیر قادر به دریافت آن نخواهند بود:
- اگر سن بیمار کمتر از 25 سال باشد، بهتر است تا تا زمانی که به شرایط مناسبی برسد منتظر بماند.
- افرادی که به برخی مشکلات پوستی مبتلا هستند، تا زمانی که بیماریشان درمان نشود نمیتوانند از میکروگرافت برای کاشت مو استفاده کنند. لوپوس و پسوریازیس از جمله این مشکلات محسوب میشود.
- افرادی که قند خون بسیار بالایی دارند، به دلیل افزایش خطر عفونت بهتر است حتماً در جلسه درمان این مسئله را به اطلاع پزشک برسانند (کاشت مو برای بیماران دیابتی).
- افرادی که هیچ بانک موی مناسب ندارند، درمانشان کمی پیچیده خواهد شد.
- بیمارانی که همچنان تحت رادیوتراپی یا شیمی درمانی قرار دارند، بهتر است تا پایان طول درمان خود صبر کنند.
- بیماران باردار بهتر است کاشت مو را به پس از وضع حمل خود موکول کنند.
مراحل کاشت مو به روش میکروگرافت
در روش میکروگرافت برای کاشت مو، متخصص تک تک مراحل زیر را سپری خواهد کرد. با دانستن هر یک از این مراحل میتوانید نگرانی خود را نسبت به ابزارهایی که پزشک به کار میبرد کاهش دهید.
استفاده از بیحسی
بیحسی یک مرحله جداییناپذیر در تمامی تکنیکهای کاشت مو است. به طور معمول در هر ناحیهای که نیاز به دستکاری دارد، استفاده از بیحسی ضروری خواهد بود. دکتر کاشت مو ابتدا برای ناحیه بانک مو و سپس در منطقه پیوند از ترکیب مناسب بیحسی کمک خواهد گرفت.
برداشت فولیکول مو
ابزارهایی که در روش کاشت مو میکروگرافت برای برداشتن فولیکول از بانک مو مورد استفاده قرار میگیرد، فرآیند کاشت را بسیار دقیقتر میکنند. به طور معمول متخصص باید با حوصله و ظرافت بالا فولیکولها را بدون وارد شدن آسیب به آنها از بانک مو جدا کند. هر یک از این فولیکولها گزینه مناسبی برای درمان مشکل طاسی فرد خواهد بود.
آمادهسازی فولیکول برای پیوند
فولیکول مو پس از برداشت از محل مورد نظر، ابتدا در یک سرم فیزیولوژیک قرار میگیرد تا از خشک شدن آن جلوگیری به عمل آید. همچنین برای تقویت بهتر فولیکولها از محلولهای مخصوصی استفاده میشود تا بتوان شانس موفقیت پیوند را بالا برد. این مرحله اگر به درستی انجام شود، شانس رویش فولیکولها را پس از درمان تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
کاشت فولیکول مو
میکرو ایمپلنترها ابزارهایی است که در کاشت مو به روش میکروگرافت گزینه مناسبی برای درمان فرد است. این ابزارها امکان کاشت مو در نقاط دلخواه را فراهم میکند. همچنین متخصص قادر است فولیکولها را با تراکم نسبتا بالا در ناحیه پیوند قرار دهد تا زیبایی مدنظر بیمار حاصل شود.
غالبا قبل از درمان متخصص یک طراحی کامل در پوست ناحیه طاسی انجام میدهد تا خط رویش پس از درمان مشخص باشد. این امر به رویش بهتر و زیباتر مو پس از درمان کمک زیادی میکند.
مزایای کاشت مو میکروگرافت
کاشت مو میکروگرافت یکی از انواع روش های کاشت مو است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مزایای این روش کاشت مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دخالت دست در حین درمان کمتر میشود. این موضوع احتمال وارد شدن آسیب به فولیکولهای مو را افزایش خواهد داد.
- با توجه به برشهای بسیار ریز، تعداد و شدت عوارض پس از درمان بسیار اندک و نزدیک به صفر خواهد بود.
- طراحی قبل از درمان و امکان کاشت مو با دقت بالا این فرصت را به متخصص میدهد تا بتواند شکل طبیعیتری برای بیمار حاصل کند.
- با تقویت فولیکولها با کمک سلولهای بنیادی، موفقیت درمان نسبت به خیلی از تکنیکها افزایش مییابد.
- سر ظریف تجهیزات مورد استفاده در کاشت مو با کمک میکروگرافت، احتمال تشکیل بافت اسکار را در ناحیه پیوند و بانک مو کاهش میدهد.
- تراکم موی بسیار خوبی پس از درمان میتوان برای بیمار حاصل کرد.
- دوره نقاهتی که بیمار قرار است پس از کاشت مو سپری کند، بسیار اندک خواهد بود.
معایب کاشت مو میکروگرافت
بعد از تمامی مزایایی که برای میکروگرافت بیان میکنند، بهتر است به محدودیتها و معایب مرتبط با آن توجه نمایید:
1. یکی از مهمترین معایب این روش، زمان طولانی پروسه درمان است. در حقیقت متخصص مجبور است برای درمان، فولیکولها را به صورت منفرد از بانک مو جدا کند. همین موضوع خود به زمان زیادی نیاز خواهد داشت. به خصوص زمانی که ناحیه طاسی سر وسیعتر است، مدت درمان خیلی بیشتر میشود.
2. متخصص مجبور است برای انجام درمان تجهیزات مخصوصی را تهیه کند. همچنین انرژی و زمان زیادی از پزشک برای درمان گرفته میشود.
از این رو هزینه درمان برای بیماران در این روش نسبتا بالا است.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت
همانطور که اشاره کردیم، هزینه پیوند مو با روش میکروگرافت به نسبت خیلی از تکنیکها بالاتر است. اما نباید تصور کنید این هزینه برای همه بیماران ثابت خواهد بود. وسعت ناحیه پیوند یکی از مهمترین پارامترهای موثر در قیمت نهایی درمان محسوب میشود.
موقعیت مکانی مطب یا کلینیک مدنظر شما از دیگر فاکتورهایی است که در هزینه درمان تاثیرگذار خواهد بود. با این حال برای تخمین هزینه درمان باید یک معاینه کامل صورت بگیرد. به همین علت بهتر است یک جلسه مشاوره با متخصص ترتیب دهید و هزینه را پس از آن از متخصص جویا شوید.
اقدامات پیش از کاشت مو به روش میکروگرافت
انجام هر یک از اقدامات زیر پیش از کاشت مو میکروگرافت میتواند در افزایش موفقیت درمان و کاهش بروز مشکلات پس از آن موثر باشد:
- میتوانید نگرانیهای خود را در جلسه مشاوره با متخصص در میان بگذارید.
- یک شستوشوی موثر در روز درمان انجام دهید تا محل پیوند و بانک مو فاقد هر گونه آلودگی شود.
- بهتر است در صورت ابتلا به بیماریهای سیستمیک آن را به متخصص معالج خود اطلاع دهید.
- هر نوع دارویی که بیمار برای رفع مشکلات خود مصرف میکند، باید به اطلاع پزشک برسد. این موضوع از عوارض جدی حین یا پس از درمان پیشگیری خواهد کرد.
- بهتر است یکی از بستگان یا دوستان را به عنوان همراه با خود به کلینیک ببرید.
مراقبتهای بعد کاشت مو به روش میکروگرافت
به دلیل اینکه کاشت مو یک پروسه درمان حساس است، نیاز به مراقبتهای بسیاری پس از آن دارد. در غیر این صورت درمان نتیجه بخش نخواهد بود:
- اگر همچنان پس از درمان با درد مواجه هستید، از داروهای مسکن تجویزی استفاده کنید.
- مراجعه به مطب برای معاینه پس از درمان بعد از مدتی ضروری است.
- بهتر است برای بهبودی سریعتر ناحیه پیوند و بانک مو، تا چند هفته از انجام فعالیتهای ورزشی پرهیز کنید.
- دستکاری ناحیه پیوند برای خارش یا هر هدف دیگری به فولیکولهای پیوندی آسیب زیادی وارد خواهد کرد. به همین سبب به این موضوع توجه کنید.
- شامپوهای معمولی که برای افراد عادی استفاده میشود، نباید پس از درمان همچنان به کار رود. متخصص معمولا محصولات بهداشتی مخصوصی را برای بیمار تجویز خواهد کرد.
- استعمال دخانیات و محصولات الکلی بهبودی پس از کاشت مو را به تاخیر میاندازد.
عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت
مشکلات و عوارض پس از کاشت مو میکروگرافت تکنیک بسیار اندک است. اما نمیتوان گفت هیچ عارضهای بعد از درمان ایجاد نخواهد شد:
احساس مورمور در ناحیه پیوند و حتی بانک مو به دلیل باقی ماندن اثر بیحسی ممکن است تا مدتی وجود داشته باشد. | در برخی از بیماران تورم در ناحیه پوست سر قابل انتظار است. | خارش در ناحیه پوست سر یکی از عوارض پس از درمان و علائم بهبودی خواهد بود. |
سوالات متداول
با توجه به تقویت فولیکولها حین درمان، میزان موفقیت آن بالای 95 درصد خواهد بود. به همین علت اکثر بیماران از نتیجه درمان رضایت دارند.
مسلما پاسخ به این سوال منفی است. نه از این جهت که این روش گزینه مناسبی نیست، اما در شرایط مختلف بهترین تکنیک کاشت مو را پزشک با توجه به شرایط بیمار تعیین خواهد کرد.
کلام نهایی
برای کاشت مو به روش میکروگرافت باید متخصصی را انتخاب کنید که علاوهبر دانش، از تجربه انجام آن برخوردار باشد. هر پزشکی ممکن است از چنین تکنیکی برای کاشت مو استفاده نکند. به همین علت قبل از هر چیزی از متخصص درباره تکنیک و طرح درمان خود سوال کنید.
بدون دیدگاه