تقریبا همه افرادی که جراحی کاشت مو انجام می‌دهند، با عوارض جانبی آن روبه‌رو می‌شوند. از این دست می‌توان: درد، تورم و حتی در مواقع نادری عفونت را نام برد. یکی دیگر از این عوارض احتمالی چربی سر بعد کاشت مو است که در این مطلب قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم.

کارشناسان و متخصصین ما در این مقاله نکات مهمی در خصوص چربی سر بعد کاشت مو، علت وقوع آن، ترشحات پوستی پس از پیوند، علائم و روش‌های درمان چربی سر ارائه کرده‌اند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

چربی پوست سر بعد کاشت مو

آیا چربی سر بعد از کاشت مو طبیعی است؟

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که با یک نگاه سطحی به آینه، متوجه می‌شوید که موی سر شما به شدت چرب شده است، بی‌آنکه تحت عمل پیوند قرار گرفته باشید. گاهی اوقات تغییرات فصلی، رژیم غذایی ناسالم، مصرف دارو و حتی شستشوی بیش از حد مو باعث می‌شود با چربی پوست سر مواجه شوید. شاید در چنین مواردی اهمیت زیادی برای این موضوع قائل نشوید اما چربی سر بعد از کاشت مو، ممکن است شما را به شدت نگران کند. قبل از هر چیز باید بدانید که پوست سر دارای غدد چربی متعددی است با ترشح سبوم،‌ پوست و موها را در یک لایه محافظ قرار می‌دهند. لایه‌ای که مانع از هدر رفتن رطوبت می‌شود و پوست را در برابر عوامل محیط محافظت می‌کند.

⭕ از سوی دیگر ترکیبات مغذی موجود در چربی پس از جراحی، نقش مهمی در رشد فولیکول‌های جدید مو ایفاء می‌کند. با این حساب می‌توان سبوم حاصل از کاشت مو را نوعی واکنش طبیعی در نظر گرفت اما در صورتی که ترشح این چربی بیش از حد معمول صورت گیرد، بهتر است به اقدامات احتیاطی و درمانی روی بیاورید.

علت چربی سر بعد از کاشت مو

عوامل گوناگونی وجود دارند که می‌توانند به عنوان علت اصلی چربی سر پس از پیوند مو قلمداد شوند. شستشوی نادرست، عدم مراقبت صحیح و رعایت دستورالعمل‌ها و ایجاد بستر مناسب برای رشد فولیکول‌ها، از این دست محسوب می‌شوند.

تامین مواد مغذی برای رشد و تقویت فولیکول‌ها، یکی از دلایل ایجاد چربی بشمار می‌رود و از این طریق به تقویت مو کمک می‌کند و روند بهبودی را سرعت می‌بخشد. علاوه بر این، همان‌طور که پیشتر هم اشاره شد، سبوم ترشح شده یک لایه محافظ تشکیل می‌دهد تا پوست را در مقابل عوامل خارجی ایمن نگه دارد. این لایه در عین حال به ترمیم بافت پوست کمک می‌کند و سرعت بهبودی زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

ترشح سبوم از طرفی باعث بهبود تورم پس از پیوند مو می‌شود و از پوست در برابر زخم‌ها و شکاف‌های ایجاد شده محافظت می‌کند. به غیر از مواردی که ذکر شد، عدم مراقبت درست نیز می‌تواند موجب پیدایش چربی بیش از حد شود. برای مثال شستشوی کمتر از حد معمول باعث تجمع چربی روی پوست سر می‌شود و از سوی دیگر شستشوی بیش از اندازه، خشکی موها را به دنبال دارد و بدین ترتیب غدد پوست اقدام به ترشح چربی می‌کنند.

استفاده از سشوار و خشک کردن موها پس از استحمام می‌تواند به افزایش چربی پوست سر منجر شود. این در حالی است که اساسا بهره‌گیری از سشوار بعد از پیوند مو غیر‌ مجاز شناخته می‌شود و احتمال ایجاد آسیب به فولیکول‌ها را افزایش می‌دهد. در نتیجه لازم است برای انجام این جراحی زیبایی حتما به بهترین کلینیک کاشت مو مراجعه کنید.

دریافت مشاوره تخصصی برای انجام کاشت مو با چهره برتر کاشت مو خاورمیانه

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
علت چربی سر بعد کاشت مو

علت ترشحات پوست سر بعد کاشت مو

چربی سر بعد کاشت مومخصوصا تحت تاثیر عوامل مختلفی به وقوع می‌پیوندد. یکی از معمول‌ترین آنها التهابات پوستی است که پس از کاشت مشاهده می‌شود. بدون شک ایجاد برش بر روی پوست در جریان جراحی تحریک پوست را به همراه خواهد داشت که به ترشح بیشتر غدد چربی می‌انجامد.

استفاده از مواد ضد عفونی کننده در هنگام جراحی، مصرف داروهایی همچون: آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها، استفاده از بی حسی موضعی و یا محصولات تخصصی مراقبت از پوست هم می‌توانند دلیلی برای افزایش ترشحات پوست سر محسوب شوند.

علائم چرب شدن پوست سر بعد از کاشت مو

از علائم چرب شدن پوست سر پس از کاشت مو می‌توان به شوره و خارش اشاره کرد. شوره سر در حقیقت به واسطه قارچی به نام Malassezia Globosa به وجود می‌آید. اما مسئله اینجا است که این قارچ از روغن تغذیه می‌کند و پوست سر چرب، زمینی حاصلخیز برای این قارچ‌ها بشمار می‌رود.

خارش غیر معمول به شما می‌گوید که پوست سر شما حاوی چربی بیش از حد است اما به غیر از این، احساس سنگینی موها نیز یکی دیگر از علائم چربی پوست سر محسوب می‌شود که به واسطه انسداد منافذ پوستی به وجود می‌آید. همچنین در صورتی که احساس کردید پوست یا موهای شما به سرعت چرب می‌شوند و به شستشو نیاز دارند، این یعنی با عارضه چربی پوست سر بعد از کاشت مو مواجه می‌شوید.

روش های درمان چربی سر بعد از پیوند مو

حذف چربی پوست و مو در حقیقت امکان پذیر نیست، چرا‌که غدد پوست سر به طور مداوم سبوم تولید می‌کنند. اما روش‌هایی برای کنترل چربی سر پس از کاشت مو وجود دارد.

شستشوی صحیح موها از راه‌های موثری است که به درمان چربی پوست سر کمک می‌کند. همان‌گونه که پیشتر ذکر شد، شستن موها بیش از حد و کمتر از حد معمول، به افزایش ترشح غدد منجر خواهد شد. بنابراین تلاش کنید طبق دستور پزشک معالج موها را بشویید و از افراط و تفریط در این امر خودداری کنید. بنابراین حتما به دقتن دستورالعمل‌های شستشوی سر بعد کاشت مو را مطالعه کنید.

اگر با چربی زیاد پوست سر مواجه هستید، می‌توانید از شامپوهای مخصوص کاهنده ترشح غدد چربی استفاده کنید. بدین منظور، توصیه می‌کنیم حتما قبل از مصرف با جراح زیبایی خود مشورت کنید.

در موارد حاد‌تر، می‌توان با استفاده از داروهای خوراکی نظیر: ایزوترتینوئین چربی پوست بعد از کاشت مو را درمان کرد. داروهایی از این دست عملکرد غدد ترشح چربی را مدیریت می‌کنند و اغلب بسیار قدرتمند هستند. لذا مصرف آنها تنها با مشورت و تایید پزشک یا جراح زیبایی توصیه می‌شود.

از جمله مهمترین مراقبت های بعد کاشت مو می‌توان به هر‌گونه عدم دستکاری پوست سر (به ویژه منطقه کاشت) که می‌تواند به تحریک غدد چربی منجر شود، اشاره کرد که در‌نتیجه افزایش ترشح را به همراه داشته باشد.

گرد و خاک و آلاینده‌های شیمیایی، موجب تحریک پوست و به دنبال آن ترشح غدد چربی خواهند شد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا اتمام دوره نقاهت مراقبت کاملی از پوست سر به عمل آورید.

عوامل تشدید چربی پوست سر پس از کاشت مو

عوامل چربی پوست سر بعد از کاشت مو

تا اینجا با علائم و دلایل ایجاد چربی پوست سر پس از کاشت مو و همچنین راه‌های درمان و کنترل آن آشنا شدیم. اکنون قصد داریم برخی عوامل مرتبط با تشدید چربی پوست را مرور کنیم. پیش از هر چیز توجه داشته باشید که مراقبت از موهای کاشته شده مستلزم توجه بسیاری است و هر‌گونه بی‌احتیاطی، می‌تواند در روند بهبودی پیوند مو اختلال ایجاد نماید. به طور مثال شستشوی مکرر و غیر‌معمول موها نه تنها باعث افزایش ترشح غدد چربی می‌شود بلکه، در رشد و سلامت فولیکول‌های مو تاثیر‌گذار است.

✅ همچنین گاهی اوقات اضطراب و استرس، موجبات تشدید ترشح غدد را فراهم می‌آورد. از آنجا که استرس می‌تواند در روند بهبودی جراحی نیز تاثیر بگذارد، لذا بهتر است حتی‌الامکان شرایط مساعدی برای تعاملات ذهنی خود مهیا کنید.

✅ تابش مستقیم نور خورشید به پوست سر هم از عوامل تشدید چربی محسوب می‌شود و ضروری است که پوست سر به هیچ عنوان در معرض آفتاب قرار نگیرد. همچنین سعی کنید تا رشد کامل موها و تثبیت نتایج پیوند، از محصولات آرایشی چربی‌زا نظیر ژل مو استفاده نکنید.

آیا چربی سر باعث ریزش موهای پیوندی می‌شود؟

🔸 چربی پوست سر رویکردی طبیعی است، با این حال ترشح غیر‌عادی غدد ممکن است خطر ریزش مو را به همراه داشته باشد، به ویژه پس از پیوند مو که فولیکول‌ها از ثبات کمتری برخوردارند. در واقع تجمع بیش از حد چربی روی پوست می‌تواند به انسداد منافذ کمک کند و در نهایت اکسیژن‌رسانی با اختلال روبه‌رو شود.

کلام نهایی

به طور معمول، چربی سر بعد از کاشت مو چالش بزرگی محسوب نمی‌شود. به خصوص که اساسا وظیفه غدد زیر پوست، ساخت سبوم یا همان چربی است و با این‌کار به محافظت از موها کمک می‌کنند. با این وجود چنانچه ترشح چربی بسیار بیشتر از حد معمول صورت گیرد و همواره برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، لازم است به صورت جدی موضوع را پیگیری کنید و با پزشک خود تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *