این روزها قهوه برای بسیاری از افراد به عادت روزانه آنها تبدیل شده است و در بعضی افراد مصرف حداقل 3 یا 4 فنجان قهوه در طول روز دیده میشود. این موضوع به خودی خود هیچ عواقبی به دنبال ندارد (البته به جز برای بیماران قلبی) و در سراسر دنیا مصرف روزانه قهوه یک امر بدیهی است. اما برای کسانی که عمل کاشت و پیوند مو انجام دادهاند، این یک سوال بسیار مهم خواهد بود: آیا مصرف قهوه بعد از کاشت مو مضر است؟
✔ شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که نخوردن قهوه برای مدت چند روز، مسئله چندان آسیبزایی نخواهد بود. ولی اینطور نیست، در واقع برای برخی نخوردن قهوه مساوی با سردردهای شدید و یا حتی میگرن است. به هر جهت طبق نظر بسیاری از کارشناسان و متخصصین کاشت مو، مصرف قهوه بعد از کاشت مو توصیه نمیشود و این احتمال وجود دارد که در روند بهبودی فولیکولهای کاشته شده، خلل ایجاد کند.
چرا باید از مصرف قهوه بعد از کاشت مو خودداری کرد؟
به طور کلی بهتر است که بعد از کاشت مو نه تنها مصرف قهوه محدود شود، بلکه از دیگر نوشیدنیهای کافئیندار نیز دوری کنید. چرا که کافئین اساساً یک محرک محسوب میشود و در بسیاری از مواقع ممکن است ضربان قلب را افزایش دهد و در نتیجه فشار خون افزایش یابد. لذا این احتمال وجود دارد که روند بهبودی پیوند موی شما تحت تاثیر قرار گیرد. از سوی دیگر، این احتمال وجود دارد که کافئین میزان اثربخشی برخی داروهای مسکن را تحت تاثیر قرار دهد. این یعنی کاهش تاثیر مسکنها و به دنبال آن مدیریت دردهای پس از عمل، کمی دشوار خواهد بود.
علاوه بر این، کافئین دارای خواص دیورتیک است. بنابراین همراه خوردن قهوه چنانچه مصرف مایعات را در طول روز افزایش ندهید، ممکن است بدن شما با کم آبی مواجه شود و کم آبی میتواند سرعت روند بهبودی بعد از کاشت مو را کاهش دهد.
دریافت مشاوره رایگان و تخصصی برای انجام کاشت مو
عوارض نوشیدن قهوه بعد از کاشت مو
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، خوردن قهوه پس از کاشت مو ممکن است به افزایش فشار خون و کم آبی بدن منجر شود. حال برای درک بهتر، پیامدهای افزایش فشار خون و عوارض آن بر (کاشت مو به انگلیسی Hair transplant) بررسی میکنیم.
خونریزی
کافئین در بسیاری موارد سرعت ضربان قلب را افزایش میدهد و جریان خون در رگها و مویرگها، افزایش مییابد. گاهی اوقات این مسئله به خونریزی مویرگهای پوست سر منجر میشود و در نتیجه فولیکولهای جدید مو در معرض خطر قرار میگیرند. در عین حال، خونریزی میتواند عفونت را نیز به همراه داشته باشد.
کاهش سرعت بهبودی
از دیگر عوارض مصرف قهوه بعد از کاشت مو، میتوان کاهش سرعت روند بهبودی را نام برد. در واقع فشار خون بالا شرایطی را به وجود میآورد که باعث میشود روند پیوند گرافتها و ثابت شدن آنها در جایگاه خود به کندی پیش رود.
کاهش سرعت ترمیم زخم
کافئین میتواند در عمل اکسیژن رسانی به فولیکولها اختلال ایجاد نماید و متعاقبا سرعت ترمیم زخمهای پیوند کاهش یابد.
مصرف قهوه در چه صورت بعد از کاشت مو مجاز است؟
با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد و عوارض و تاثیرات مصرف قهوه پس ازکاشت مو، بهتر است حتیالامکان از نوشیدن قهوه و نسکافه خودداری کنید. با این حال ممکن است انجام اینکار برای شما چندان آسان نباشد، در این صورت پیشنهاد میکنیم حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
⭕ در برخی افراد خوردن قهوه نمیتواند تغییرات زیادی در شدت جریان خون آنها ایجاد نماید. به همین دلیل دکتر کاشت مو پس از بررسیهای لازم، اعلام میکند که آیا مجاز به مصرف قهوه هستید یا خیر؟ البته در بیشتر موارد متخصصین کاشت قهوههای بدون کافئین را پیشنهاد میکنند که اثرات و پیامدهای بسیار کمتری را به دنبال دارد.
خوردن چای و نسکافه بعد از کاشت مو
عمل پیوند مو امری حساس قلمداد میشود و هر گونه بیاحتیاطی ممکن است تحولات چشمگیری را در روند بهبودی ایجاد نماید. از این رو عمدتا دکتر و متخصصین کاشت مو توصیه میکنند بعد از کاشت، به نوشیدنیهای طبیعی حاوی ویتامین C توجه و از مصرف برخی نوشیدنیها اجتناب کنید.
در میان آنها نوشیدنیهای کافئیندار از طرف پزشکان غیر مجاز شناخته میشوند. از این دست میتوانیم به قهوه و نسکافه و… اشاره کنیم. اگرچه اسم چای در این لیست دیده نمیشود اما چای حاوی مادهای به نام تنین و تئوفیلین است که اثرات مشابهی با قهوه دارد. با این حساب مصرف چای نیز ممکن است به افزایش فشار خون و اختلال در روند بهبودی کاشت مو منجر شود.
اثر کافئین بر گرافتهای کاشته شده
همانگونه که مطلع هستید در طول بهبودی، گرافتهای کاشته شده به شدت حساس هستند و تحت تاثیر کوچکترین عوامل خارجی، ممکن است به آنها آسیب وارد شود. در حقیقت گرافتهای کاشته شده به زمان مشخصی نیاز دارند تا به دور از عوارض کاشت مو جایگاه خود را محکم کنند.
در طول این دوره، حتی اندکی افزایش فشار خون ممکن است جریان خون در مویرگها را شدت بخشد و درنتیجه به دیوارههای رگ فشار مضاعف وارد گردد. این در حالی است که تغییرات ناشی از خوردن قهوه بعد از کاشت مو میتواند نیروی بیش از اندازهای را روانه محل پیوند کند و به کنده شدن گرافتها منجر شود.
چند روز بعد از کاشت مو میتوان قهوه خورد؟
در واقعا شروع مجدد مصرف قهوه بعد از کاشت مو، بسته به دستورالعملهای پزشکتان و همچنین واکنش بدن هر فرد متفاوت است. با این حال کارشناسان ما در دپارتمان تخصصی کاشت توصیه میکنند به عنوان یک قاعده کلی، حداقل 2 هفته از خوردن قهوه خودداری کنید.
با توجه به اینکه 2 هفته اول دوره نقاهت بعد از کاشت مو از حساسیت بالایی برخوردار است، لذا بهتر است طی این مدت شرایط لازم برای بهبودی و ترمیم گرافتها را فراهم آورید.
جایگزین قهوه در طول درمان کاشت مو
اگر پس از عمل کاشت مو همچنان میخواهید به مصرف قهوه ادامه دهید، به پیشنهاد کارشناسان ما در دپارتمان تخصصی کاشت میتوانید قهوههای بدون کافئین را جایگزین کنید. نزدیک به 97 درصد کافئین این نوشیدنیها، با شیوههای خاص شیمیایی استخراج شده است و مناسب برای افرادی است که تمایلی به خوردن دمنوشهای گیاهی ندارند.
سوالات متداول
سخن آخر
قهوه یک نوشیدنی فوقالعاده است که مزایای بسیاری را با خود همراه دارد. به همین دلیل در برنامههای روزانه بسیاری از افراد دیده میشود و حتی در مواقعی ممکن است نخوردن آن به سردرد منجر شود. با تمام این تفاصیل، کاشت مو پروسهای بسیار حساس است و بهتر است از مصرف قهوه بعد از کاشت مو پرهیز کنید و حتیالمقدور برای مدت کوتاهی، نوشیدنیهای بدون کافئین را جایگزین آن نمایید.
بدون دیدگاه